Taitoan sähköpostijärjestelmään tehdään maanantaina 15.4. muutoksia.

Tästä johtuen sähköpostiliikenne katkeaa n. klo 15.30 – tiistai klo 6 väliseksi ajaksi. Katkoaikana lähettäjälle tulee virheilmoitus toimittamattomasta sähköpostista. Lähettäjän on lähetettävä posti uudelleen tiistaina.

 

Blogi

‹ Takaisin

Usko omistajuuteen

Anniina Kitula

Aluejohtaja, Etelä-Suomi

4.8.2017

Pääsääntöisesti suomalaiset haluavat omistaa asuntonsa ja autonsa. Valta ja vastuu kulkevat käsi kädessä. Vuokraaminen on huoletonta – omistaja murehtii arvon alentumisesta. Suomalaiset ovat myös piensijoittajia. Vuosien varrella on aktiivisesti seurattu Nokian ja Talvivaaran johdon liikkeitä. Nesteen yhtiökokouksessa muutamat piensijoittajat tenttaavat toimivaa johtoa aktiivisesti.

Usko omistajuuteen näkyy myös julkishallinnossa. Kunnat ja valtio ovat rakentaneet monenlaista omistusrakennetta, jotta omistajan ääni kuuluu. Kuntien omistamia yrityksiä, kuntayhtymiä ja liikelaitoksia, jollainen on myös Kunnan Taitoa Oy. Minun on helppo nähdä omistamisen hyödyt. Taitoa on kuuden vuoden ajan kehittynyt paljon – kannattava ja kasvava yritys on ollut omistajilleen helppo sekä palveluiden hankinnan että omistamisen näkökulmasta.

Omistajien edustajat ovat hyväksyneet kasvun ja kannattavuuden linjan yhtiökokouksessa. Omistajan ääni Taitoassa kuuluu myös hallituksessa, nimitysvaliokunnassa, ohjausryhmässä ja yhteisen kehitystyön kautta. Taitoan johto on toteuttanut haluttua linjaa. Isolla Taitoalla on vahvempi voima esimerkiksi neuvotteluissa järjestelmätoimittajien kanssa kuin keskikokoisella kunnalla. Asiakasomistajat eivät ole joutuneet vuosittain vastaanottamaan hintojen indeksikorotuksista kertovia kirjeitä. Taitoan on haluttu toimivan siinä määrin tehokkaasti, että hinnat eivät ole nousseet. Taitoan on haluttu kehittävän sellaisia palveluita, joista on kunnille aidosti hyötyä. Taitoan Saaga yhdistää valtakunnallista ja alueellista julkista tietoa kunnan omaan talous ja hr-dataan. Tällä yhdistelmällä kunnan johto pääsee käsiksi näkymään, jossa voidaan katsoa esim. työllistämisen vaikutuksia lapsiperheiden hyvinvointiin – ja sitä kautta sosiaalimenojen kustannusten laskua. Reaaliaikaisesti ja ilman manuaalista raportointia. Omistaja-asiakkaille Taitoa tarjoaa tämän erittäin kilpailukykyisellä hinnalla.

Maakuntauudistuksen kynnyksellä toivoisi omistamisen polun jatkuvan. Taitoan omistajina on noin 150 kuntaa ja kuntaomisteista organisaatiota. Ne voivat tulevaisuudessakin hankkia talous-, henkilöstö- ja perintäpalvelut Taitoalta.

Taitoan argumentti on, että maakuntien ei tarvitse rakentaa uusia omia palvelukeskuksia tukipalveluita tuottamaan. Hyödynnetään olemassa olevia organisaatioita ja annetaan niissä omistajan äänen kuulua. Sillä tavoin yhteiskunnan resursseja ei käytetä pyörän keksimiseen uudestaan vaan hyödynnetään jo aikaisemmin luotua.

Anniina Kitula
Aluejohtaja, Etelä-Suomi
KTM, YTM

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.