Taitoan sähköpostijärjestelmään tehdään maanantaina 15.4. muutoksia.

Tästä johtuen sähköpostiliikenne katkeaa n. klo 15.30 – tiistai klo 6 väliseksi ajaksi. Katkoaikana lähettäjälle tulee virheilmoitus toimittamattomasta sähköpostista. Lähettäjän on lähetettävä posti uudelleen tiistaina.

 

Tiedotteet

Turun asiakkuuden myötä Taitoalta kuntajohtamista uudistava palvelukokonaisuus kunnille

14.04.2014

Turun kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle päätettäväksi, että se siirtäisi liikkeenluovutuksella taloushallinnon palvelukeskuksensa kuntien yhdessä omistamaan Taitoaan syyskuun alusta lähtien. Taitoan talouspalvelukeskukseen siirtyisi noin 95 Turun kaupungin työntekijää. Turku on Taitoan suurin omistaja.

Liikkeenluovutuksen myötä Taitoalle syntyisi Turkuun uusi, merkittävä toimipiste, joka tuottaa talous- ja henkilöstöhallinnon palveluja omistajinaan toimiville kuntatoimijoille koko maassa.

– Talouspalvelujen luovutuksella Kunnan Taitoalle Turun kaupunki tavoittelee tehokkaampia ja taloudellisempia tukipalveluja kaupungin päätöksenteon tueksi. Kuntien perustamat Kunnan Taitoa Oy ja Kuntien Tiera Oy ovat välineinä kuntien yhteistyön tiivistämiselle. Kunnat voivat saavuttaa merkittäviä hyötyjä yhdistämällä kehittämispanostuksensa ja yhdenmukaistamalla prosessejaan ja niitä tukevia tietojärjestelmiä, huomauttaa Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

– Turkuun on nyt syntymässä Kunnan Taitoa Oy:n hallinnoima valtakunnallinen talouspalvelukeskus ja Kuntien Tiera Oy:n hallinnoima valtakunnallinen toiminnanohjausjärjestelmän osaamiskeskus. Turulle valtakunnalliset palvelukeskukset merkitsevät myös uusia työpaikkoja, Randell toteaa.

Tavoitteena luoda uusia työpaikkoja Turkuun

Turun asiakkuuden myötä Taitoalla on tarjota kuntatoimijoille tiedolla johtamista tukeva palvelukokonaisuus ja sitä tukeva toiminnanohjausjärjestelmä.

– Taitoa on mukana tulevien tilastointivaatimusten valmistelussa, mikä tulee aiheuttamaan lähitulevaisuudessa järjestelmien muutostarpeita kunnille. Taitoalla on vankka osaaminen tulevasta kuntatilastoinnista, koska se on mukana valtiovarainministeriön Kuntatieto-ohjelmassa, Taitoan toimitusjohtaja Anne Lindqvist sanoo.

Lindqvistin mukaan Taitoa tulee rakentamaan Turusta vahvan ja kasvavan yksikön, joka tuottaa laajasti palveluita kuntasektorille. Toimipiste työllistää alkuvaiheessa noin 90 henkilöä, mutta kasvun myötä tavoitteena on luoda uusia työpaikkoja Turkuun.

Taitoa on kuntatoimijoiden omistama, voittoa tavoittelematon yhtiö, joka tuottaa talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita omistaja-asiakkailleen. Yhtiö palvelee valtakunnallisesti yli sataa asiakasta ja se työllistää 425 henkilöä. Vuonna 2013 Taitoa-konsernin liikevaihto oli 25,5M€

Lisätietoja:

Fredrik Lindström, talouspalvelujohtaja,  044 907 2205, fredrik.lindstrom(a)turku.fi, Turun kaupunki
Jukka Laiho, johtaja,  040 760 3999, jukka.laiho(a)turku.fi, Turun kaupunki
Tiia Mäkiranta-Säisä, palvelujohtaja, 020 610 9212, tiia.makiranta-saisa(a)taitoa.fi, Taitoa
Anne Lindqvist, toimitusjohtaja, 020 610 9202, anne.lindqvist(a)taitoa.fi, Taitoa

 

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.