Taitoan sähköpostijärjestelmään tehdään maanantaina 15.4. muutoksia.

Tästä johtuen sähköpostiliikenne katkeaa n. klo 15.30 – tiistai klo 6 väliseksi ajaksi. Katkoaikana lähettäjälle tulee virheilmoitus toimittamattomasta sähköpostista. Lähettäjän on lähetettävä posti uudelleen tiistaina.

 

Tiedotteet

Tiedote verokorttien 2019 toimittamisesta Taitoaan

21.11.2018

Vuoden 2019 verokortit astuvat voimaan 1.2.2019. Verohallinto toimittaa uudet vuoden 2019 verokortit postissa tammikuun 2019 aikana. Muutosverokortit vuodelle 2019 on tilattavissa 13.12.2018 alkaen Verohallinnon verkkopalvelussa osoitteessa https://www.vero.fi/omavero

Vuonna 2019 käytössä on vain tulorajalliset verokortit, joissa on yksi tuloraja koko vuoden tuloille. Kumulatiivinen verokortti poistuu käytöstä.

Sama verokortti käy kaikille palkkatuloille ja kaikki suorituksen maksajat käyttävät samaa verokorttiin merkittyä ennakonpidätysprosenttia

Työntekijän ei tarvitse toimittaa eikä esittää verokorttia työnantajalle, jos työnantaja on saanut työntekijän ennakonpidätystiedot sähköisesti Verohallinnolta.

Taitoa noutaa Verohallinnosta ennakonpidätystiedot sähköisesti. Tiedot haetaan niiden työntekijöiden osalta, joiden työsuhde/virkasuhde on voimassa 1.1.2019 ja ko. palvelussuhde on tallennettu palkkajärjestelmään tietojen noutoajankohtana.

Tilanteet, joissa kopio verokortista tulee aina toimittaa Taitoan palkanlaskentaan:
• Jos työntekijä haluaa käyttää muutosverokorttia. Verokorttitiedot eivät siirry automaattisesti Taitoan palkanlaskentaan.
• Jos palkansaajan työsuhde/virkasuhde ei ole voimassa 1.1.2019.
• Työntekijä vaihtaa työnantajaa kesken vuotta (mm. sijaiset ja määräaikaiset).

Taitoan palkanlaskenta ottaa ensisijaisesti verokortit vastaan sähköisesti (esim. skannattuna tai kuvana) palvelupyynnön liitteenä. Myös muut verokorttiasioihin liittyvät yhteydenotot vastaanotetaan ensisijaisesti asiakaspalvelussa (palvelupyynnöllä). Alla suora linkki:

https://www.taitoa.fi/lomakkeet/verokorttiasiat/

Tammikuussa 2019 ennakonpidätys toimitetaan vuoden 2018 verokortin mukaisesti, jollei työntekijä toimita muutosverokorttia, joka on voimassa jo tammikuusta 2019 lukien. Vuoden 2018 verokortin ansiot nollataan vuoden vaihteessa ja ansioiden laskenta alkaa alusta.

Lisätietoja:
Taitoan valtakunnallinen asiakaspalvelu ASTA – Asiakaspalvelua Talouteen:
Jätä palvelupyyntösi osoitteessa taitoa.fi/asiakaspalvelu
Valtakunnallinen asiakaspalvelunumero 020 6399 400, ma-pe klo 8-16

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.