"Tehdään yhdessä hyvinvoivia kuntia"

img-Taitoan-Manifesti

Meillä on missio: tehdään yhdessä hyvinvoivia kuntia

Haluamme, että kaikilla kuntatoimijoilla on yhtäläiset mahdollisuudet hyvään julkiseen taloudenpitoon ja päätöksentekoon.

Hyvä taloudenpito ei tarkoita vain tilinpäätöksiä, taseita ja tulosraportteja – meidän mielestämme se vasta alkaa niistä. Hyvä taloudenpito mahdollistaa asukkaista huolehtimisen jo ennen syntymää toimivina neuvoloina ja synnytyslaitoksina. Hyvä taloudenpito mahdollistaa paremman ja helpommin saavutettavan lastenhoidon, terveydenhuollon sekä ilmaisen koulutuksen maailman parhaassa koulujärjestelmässä. Sen avulla huolehditaan vanhuksista ja heikompiosaisista, sen avulla rakennetaan teitä, kouluja ja harrastusmahdollisuuksia. Hyvä taloudenpito tekee mahdolliseksi myös sujuvan julkisen liikenteen ja kaikille sopivan asuinympäristön.

Hyvinvoivan kunnan edellytys on, että tiedetään mitä, milloin ja miten taloudellisten resurssien puitteissa kannattaa tuottaa. Rahaa ei pidä tuhlata vääriin paikkoihin, vaan kohdistaa järkevästi ja oikea-aikaisesti aina kunkin kunnan tarpeiden mukaan.

Suomi on muutoksen edessä, sen me kaikki tiedämme. Siksi on löydettävä ratkaisut, joilla menestymme  tulevaisuudessakin. Suomalaiset tunnetaan ongelman ratkaisijoina ja sisukkaana kansana, joka ei anna periksi eikä elä yli varojensa. Tähän mekin uskomme! Yhdessä voimme toimia tehokkaammin ja edullisemmin, ja löytää parhaat taloudenpidon tavat ja ratkaisut.

Taitoa ei toimi kasvottomien osakkeenomistajien voittojen takia, vaan olemme kuntatoimijoiden ja asukkaiden – siis meidän kaikkien – omistama yhteinen yritys. Tärkein tavoitteemme on löytää yhdessä ratkaisuja paremman taloudenpidon varmistamiseksi.

Me Taitoassa tuotamme asiakkaillemme nopeita, tehokkaita ja luotettavia talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita.

Valtakunnallinen taloushallintomme hoitaa nopeasti ja tehokkaasti mm. kirjanpidon, raportoinnin sekä laskujen lähettämiset ja maksamiset. Laskemme ja maksamme palkat  kerralla oikein ja ajallaan.

Autamme johtamisessa, kun päätöksenteon perustaksi tarvitaan tietoa.

Hyvien päätösten pohjana on tuore, oikea ja käytännönläheinen tieto kunnan taloudesta ja henkilöstöstä. Sen lisäksi tarvitaan tietoa kunnan kehityksestä: asukasmääristä, asukasrakenteesta, ikärakenteesta. Me tarjoamme työkalut tämän tiedon kokoamiseen ja yhdistämiseen, jotta päättäjät voivat ratkaista, mikä on taloudellisesti ja inhimillisesti järkevin tapa huolehtia lapsista, nuorista, vanhuksista – kaikesta mitä hyvinvoiva Suomi tarvitsee.

Emme vielä tiedä kaikkia ratkaisuja, mutta yhdistämällä kokemuksemme, osaamisemme ja ideamme, voimme luoda avoimia ja menestyviä kuntia. Sellaisia, joissa elää terveitä, onnellisia ja hyvinvoivia asukkaita.

Tehdään siis yhdessä hyvinvoivia kuntia!

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.