Haastattelut

‹ Takaisin

Taitoalaisten tunnelmia Kuntien Talous- ja rahoitusfoorumista: “Tapahtumassa oli selkeä yhdessä tekemisen meininki”

Taitoan myyntipäälliköt Riitta Mustalahti ja Raine Farén ottivat osaa Kuntien talous- ja rahoitusfoorumiin, Rafoon helmikuun alussa osana Taitoan osallistujaryhmää. Tämä talouden ja rahoituksen asiantuntijafoorumi keskittyy kunta-alan ajankohtaisiin muutoksiin ja tarjoaa virallisessa ohjelmassaan ajankohtaisinta pohdintaa talouden haasteista, hallitusohjelmasta, kuntien rahoituksesta, kunnan roolista tulevaisuudessa ja muista kuntasektorin rakenteisiin sekä toimintaan liittyvistä aiheista.

Virallisen ohjelman lisäksi Riitan ja Rainen mielestä laivaseminaarin tärkeintä antia oli verkostoituminen: “Rafo antaa erinomaisen tilaisuuden verkostoitua ja jakaa vertaistietoa sekä kokemuksia.”

Riitta ja Raine tapasivat suuren joukon kunta- ja talousjohtoa, osin jo tuttuja, mutta myös tärkeitä uusia keskustelukumppaneita. “Rahoitusfoorumi tarjosi erinomaisen tilaisuuden tutustua vaikuttajiin sekä kuulla monipuolista kuntakentän omaa tilannearviota ja tulevaisuudennäkymää,” Riitta ja Raine kertovat. “Käytäväkeskusteluissa tuli esille, että koska maakuntauudistusten valmistelut ovat vielä kovin auki, ymmärrettävästi selkeitä näkemyksiä ja päätelmiä ei vielä voitu esityksissä tarjota”, Raine Farén jatkaa.

Vaikka talouden ja yhteiskunnan tilanne on tällä hetkellä haastava, tapahtumassa oli positiivinen henki, tunnelma oli rentoa ja läsnäolijoista aisti yhteistä uskoa tulevaan, Riitta ja Raine painottavat. “Ilmassa aisti yhdessä tekemisen meiningin, jossa Suomelle etsitään yhdessä uusia ratkaisuja.”

Yksi uusista ratkaisuista on Taitoan Tiedolla johtamisen malli, Saaga, joka lanseerattiin foorumin ensimmäisenä iltana. Paikalla olleille esiteltiin raportointimallia, sen ideologiaa ja käytäntöä sekä painotettiin, kuinka Saaga on mahdollista liittää asiakkaan palveluun kustannustehokkaasti ja nopeasti.

“Saagan lähtökohta eli mallin suunnittelu asiakkaiden tarpeista ja yhdessä asiakkaiden kanssa, reaaliaikaisuus sekä selkeät, visuaalisesti havainnolliset raportointimahdollisuudet nousivat päällimmäisinä esille keskusteluissa”, kertoo Riitta Mustalahti. “Palautteiden perusteella onkin innostavaa jatkaa Saagan jalkaannuttamista”.

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.