Tapahtumat

Taitoa ja Aino Health: Sairauspoissaolojen hallinta työkykyjohtamisen keinoin

01.11.2017

Taitoa ja Aino Health järjestivät webinaarin Kouvolan kaupungin kanssa 26.11.2017 teemalla sairauspoissaolojen hallinta työkykyjohtamisen keinoin. Kuulijoina oli noin 30 kunnan edustajat henkilöstöhallinnosta. Alla voit tutustua yhteenvetoon webinaarin sisällöstä. Mikäli haluat kuulla aiheesta lisää tai haluat kutsun seuraavaan webinaariin, olethan yhteydessä Sari Kujalaan 020 610 9095,  sari.kujala(a)taitoa.fi.

Työkykyjohtamisen (CHM) rooli on nopeassa kasvussa maailmalla. Keskeinen syy on se, että terveet työntekijät rakentavat terveempiä organisaatioita ja tuottavat terveempiä tuloksia.

Työkykyjohtaminen on laaja kokonaisuus, jossa varhaisen tunnistamisen ohella toteutetaan erilaisia toimenpiteitä työn ja työympäristön kehittämiseksi. Johtamisen tueksi tarvitaan järjestelmää, jollaisen Taitoa ja Aino Health tarjoavat osana Taitoan palvelutarjoamaa.

Tehokkaan työkykyjohtamisen avulla parannetaan henkilöstön sitoutumista työhönsä. Lopulta vaikutetaan terveydenhuollon kustannusten alenemiseen. Kun työkykyjohtamisen järjestelmä on kytketty palkkajärjestelmään, nähdään suoraan mistä sairastavuuden kustannukset muodostuvat.

Aino Health ja Taitoa pilotoivat työkykyjohtamisen järjestelmää vuonna 2016 kahdella Taitoan asiakkaalla. Näistä toinen oli Kouvolan kaupunki. Kouvolan strategiassa menestystekijöiksi on nostettu hyvinvoiva henkilöstö ja terveet työyhteisöt. Tavoitteisiin pyritään työkykyjohtamisen keinoin.

Kouvolan toimintamalleja on kehitetty niin, että henkilöstöä voidaan mahdollisimman tehokkaasti tukea koko työuran ajan. Kouvolan toimintamalliin kuului Varhainen tuki, Työhön paluun tuki sekä Tehostettu tuki.

Pilotoinnin myötä Kouvolassa on koettu, että esimiesten työ on helpottunut. Health Manager -järjestelmä on myös kaupungin työterveyshuollon käytössä, mikä on helpottanut yhteistyötä ja tehostanut prosesseja. Järjestelmän kautta voidaan lähettää viestejä eri tahoille, se ohjaa eri osapuolien keskusteluja ja säilyttää muistiot yhdessä paikassa.

Lue koko yhteenveto webinaarista tästä

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.