Haastattelut

‹ Takaisin

Saaga tekee tiedolla johtamiseen helpoksi

Taitoa Saaga tekee tiedolla johtamisesta helppoa

Taitoan Saaga yhdistää kunnan oman ja avoimen datan yhteen helppokäyttöiseen järjestelmään, mikä auttaa kuntia tekemään parempia päätöksiä. Kun Saagaa kehitetään yhdelle asiakkaalle, uudet ominaisuudet ovat saman tien kaikkien käytössä. Salon kaupunki ottaa Saagan käyttöön ensimmäisenä.

Tiedolla johtaminen puhuttaa kuntakentässä yhä enemmän. Taitoan kehitysjohtaja Sari Kujalan mukaan elinvoimaiset kunnat eivät tulevaisuudessa enää pärjää vain omien järjestelmien tuottamalla tiedolla.

– Edelläkävijäkunnat huomioivat jo nyt toimintaympäristöön, kuten työllisyyteen ja väestöön, liittyvän datan. Sen avulla pystytään arvioimaan, ovatko kunnassa tehdyt päätökset ja toimenpiteet oikeansuuntaisia, lisää Kujala.

Taitoan Saaga on tiedolla johtamisen palvelu, joka kerää datan kuntien omista järjestelmistä sekä kunnan toimintaympäristöstä yhteen järjestelmään. Järjestelmässä valtava tietomäärä on aina ajankohtaista ja helposti poimittavissa, visualisoitavissa ja vertailtavissa.

Taitoa Saaga yhdistää tiedot eri lähteistä yhteen helppokäyttöiseen järjestelmään.

Jatkuvasti kehittyvä Saaga

Saagan tarina on vielä alussa ja palvelua kehitetään jatkuvasti yhdessä asiakkaiden kanssa. Kehitystyön tulokset eli uudet ominaisuudet ovat Saagassa aina heti kaikkien käyttäjien saatavilla.

– Koska Saagan omistaa Taitoa, se tarkoittaa, etteivät kehitystyön tulokset valu yksityisen yrityksen taskuihin, vaan niistä hyötyvät kaikki, huomauttaa Taitoan ICT-kehityspäällikkö Arto Lehtokari.

Saaga ei sisällä raskaita investointeja, vaan se on kuukausimaksullinen palvelu, jonka käyttöönotto vie vain noin kahdeksan viikkoa.

– Jos palvelu ei täytä kunnan vaatimuksia, ei Saagan kanssa ole jumissa suurten investointien takia. Meidän tavoitteemme on levittää kuntakenttään mahdollisimman toimiva tiedolla johtamisen ratkaisu, ja saamme siitä varmasti yhdessä aikaan paremman kuin kukaan yksinään. Vastaavanlaisia ratkaisuja ei ole markkinoilla montaa, mutta jos jonain päivänä löydämme järjestelmän, joka palvelee kuntia paremmin, otamme tietysti sen käyttöömme, sillä teemme tätä työtä yhdessä kuntien parhaaksi, toteaa Lehtokari.

Saaga auttaa Saloa toteuttamaan strategiaansa

Salon kaupunki on ensimmäisenä ottamassa Saagaa käyttöön ensi vuoden alkupuolella. Kaupunki haki joustavaa tiedolla johtamisen järjestelmää, jossa pääsee helposti käsiksi mahdollisimman monipuoliseen tietovarastoon.

– Tilanteet vaihtuvat nykymaailmassa nopeasti, joten tuoreen tiedon saaminen on tärkeää. Saagassa eri tietojen yhdisteleminen onnistuu vaivattomasti, ja saamme samaan järjestelmään esimerkiksi myös elinvoimaan liittyvää dataa päätöksen teon tueksi. Näimme, että Saaga on työkalu, joka tukee strategista päätöksentekoamme, kertoo Salon kaupungin talousjohtaja Seppo Juntti.

Haluatko tietää lisää Saagasta?
Ota yhteyttä Sari Kujalaan, p. 020 610 9095 tai sari.kujala@taitoa.fi.

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.