Blogi

‹ Takaisin

Robotit – Taitoan täsmäase taloushallinnon automaatioon

Tiia Mäkiranta-Säisä

Palvelujohtaja vuoteen 2016

24.11.2015

C3PO, R2D2, Robocop vai sittenkin tehdaslinjalla ruuvia tunnista toiseen kiertävä mekaaninen käsi? Nämä mielikuvat syntyvät, kun joku alkaa puhua roboteista. Todellisuus on valitettavasti vähemmän jännittävää, sillä taloushallintoa robotisoidaan Taitoassa virtuaalisesti, tietokoneen sisällä.

Vaikka ei ihan C3PO:ta näköpiirissä olisikaan, robotisaatio tarjoaa silti Taitoalle jännittävän tulevaisuusvision. Robotisointi on edullinen ja nopea tapa automatisoida talous- ja palkanlaskentaprosessien rutiinitoimintoja. Ideana on mallintaa ihmisen ja järjestelmän välinen toiminta ja luoda ihmisen toiminnasta pieni tietokoneohjelma – virtuaalinen robotti. Tämä robotti jaksaa esimerkiksi siirtää tietoja ohjelmasta toiseen väsymättä (ja ennen kaikkea tylsistymättä) tarviten ihmisen apua ainoastaan törmätessään ongelmaan. Näin kaikki ovat parhaiten kykyjään vastaavissa tehtävissä: robotti rutiinityössä ja ihminen luovuutta, älykkyyttä ja ongelmanratkaisukykyä vaativissa tehtävissä.

Robotiikkaa ei siis tarvitse pelätä – päinvastoin. Se antaa ajan, tilan ja mahdollisuuden käyttää inhimillisiä voimavarojamme osaamisen kehittämiseen niillä alueilla, joihin robotti ei pysty. Tietovirtojen analysointiin, tiedon tulkitsemiseen ja harkintaa vaativien prosessivaiheiden toteuttamiseen jää enemmän aikaa, ja asiakkaillemme tuotettu lisäarvo kasvaa. Työn tuottavuuden ja mielekkyyden kasvattaminen voidaan vihdoinkin yhdistää!

Ei siis ihan kultainen C3PO, mutta ei paljoa puutu!

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.