Haastattelut

‹ Takaisin

Rekryprosessi on markkinointia – miten se teillä hoidetaan?

Juuri nyt monessa kunnassa on käynnissä jokavuotinen kesätyöhaku. Moni ei tule ajatelleeksi, millainen urakka se on työnantajalle: keskikokoisessa kaupungissa hakemuksia voi kertyä yli tuhat, ja niiden läpikäynti käsin vie useamman ihmisen työpanoksen päiviksi.

Vaikka kesärekry onkin oma kokonaisuutensa, se ei eroa suuresti perinteisestä kohdistetusta hausta, kun katsotaan rekrytoinnin perusperiaatteita. Hakijat eli nuoret tunnistavat vanhempiensa tapaan ammattimaisen toiminnan, hyvän viestinnän ja oikeudenmukaisen kohtelun. He ovat jossain määrin jopa meitä vanhempia tarkempia siitä ja hyvä niin.

Meiltä jo työelämässä olevilta tuntuu jo unohtuneen se ensimmäisen työpaikan muisto. Kesätyöpaikalla on todella merkitystä monella nuorelle ja he, jos ketkä, ansaitsevat oikeudenmukaisen kohtelun prosessissa. Monelle kesätyö on se ensimmäinen todellinen kosketus työelämään ja saattaa jopa sytyttää innostuksen tulevaan ammattiin.

Työantajan näkökulmasta kesätyöpaikan hakuprosessi pitäisi nähdä markkinointikanavana uusille sukupolville. Pitäisi tarjota sellainen kokemus, että näistä paikallisista nuorista mahdollisimman moni jäisi kuntaorganisaation palvelukseen, eikä suunnittelisi muuttoa muualle.

Miksi homma sitten menee pieleen välillä? Kokemukseni perusteella avoimuus ja viestintä unohtuvat usein – on sitten kyseessä vakinaisen tehtävän haku tai kesätyö. Prosessi viivästyy, mutta hakijoita ei informoida. Tai sitten keskitytään vain haastateltaviin ja lopulta valittuun, jolloin valitsematta jääneiden iso ja tärkeä joukko jää unholaan.

Oleellista on, että rekryprosessi hoidetaan tyylikkäästi loppuun kaikkien hakijoiden osalta. Haluamme, että valitsematta jääneiden joukko hakee uudelleen ja kertoo positiivisia juttuja hakuprosessista tuttavilleen.

Kannattaa muistaa, että valitsematta jääminen ei yleensä ole suurin ärtymystä aiheuttava tekijä rekrytointiprosessissa, vaan tiedottamisen puute.

Me tiedämme, miten toimiva, tehokas ja avoin rekrytointiprosessi viedään alusta loppuun niin, että kaikille osapuolille jää hyvä maku. Jos haluat kuulla lisää, ota yhteyttä rekrytointipäällikkö Panu Ojamieheen, panu.ojamies@taitoa.fi tai 020 610 9525.

Tarjoamme nyt edullisen ratkaisun myös kesärekryn hoitamiseen – lue lisää kesärekrystä!

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.