Taitoa Saaga on
raportointityökalu tiedolla johtamiseen

Saaga on tiedolla johtamisen ratkaisu, joka yhdistää kunnan oman ja avoimen datan yhteen järjestelmään.

Saaga on Taitoan kehittämä palvelu tiedolla johtamiseen. Saagaan kerätään data kuntien omista järjestelmistä sekä toimintaympäristöstä kunnan tarpeiden mukaan. Toimintaympäristöön liittyvät tiedot voivat olla esimerkiksi työllisyyteen, yrityksiin tai väestöön liittyviä. Saagassa valtava tietomäärä on reaaliaikaista sekä helposti visualisoitavissa ja vertailtavissa, mikä auttaa kuntia tekemään parempia päätöksiä.

Taitoa Saaga yhdistää sisäiset ja ulkoiset tietolähteet

Nopea, ketterä ja reaaliaikainen perusraportointi

Saaga tarjoaa monipuolisen ja helppokäyttöisen tiedolla johtamisen työkalun, joka kattaa perusraportoinnin, ennakoinnin sekä analytiikan tarpeet. Tarvittavat raportit ovat saatavilla aina nopeasti ja käytettävissä myös mobiilissa. Saagassa voi lisäksi luoda joustavasti uusia raportteja ja analyyseja.

”Elinvoimainen kunta ei pärjää vain omien järjestelmien tuottamalla tiedolla. Edelläkävijäkunnat huomioivat jo nyt toimintaympäristöön liittyvän datan. Sen avulla pystytään arvioimaan, ovatko kunnassa tehdyt päätökset ja toimenpiteet oikeansuuntaisia”, kehitysjohtaja Sari Kujala.

Tiedolla johtamisen työkalu, joka ei vaadi isoja investointeja

Saaga ei vaadi raskaita investointeja, vaan se on kuukausimaksullinen palvelu, jonka käyttöönotto vie vain noin kahdeksan viikkoa.

”Jos Saaga ei täytä kunnan vaatimuksia, ei sen kanssa ole jumissa suurten investointien takia. Meidän tavoitteemme on levittää kuntakenttään mahdollisimman toimiva tiedolla johtamisen ratkaisu, ja saamme siitä varmasti yhdessä aikaan paremman kuin kukaan yksinään”, sanoo ICT-kehityspäällikkö Arto Lehtokari.

Jatkuvasti kehittyvä Saaga saa uusia ominaisuuksia

Saagan tarina on vielä alussa ja raportointityökalua kehitetään jatkuvasti yhdessä asiakkaiden kanssa. Kehitystyön tulokset eli uudet ominaisuudet ovat Saagassa aina heti kaikkien käyttäjien saatavilla.

”Koska Saagan omistaa Taitoa, se tarkoittaa, etteivät kehitystyön tulokset valu yksityisen yrityksen taskuihin, vaan niistä hyötyvät kaikki”, sanoo ICT-kehityspäällikkö Arto Lehtokari.


Kiinnostuitko?

Taitoan kehitysjohtaja Sari Kujala

Sari Kujala

Ohjelmajohtaja

Sähköpostiosoite: sari.kujala@taitoa.fi
Puhelin: 020 610 9095

Tilaa uutiskirje