Taitoa Saaga on
raportointityökalu tiedolla johtamiseen

Taitoa Saaga on tiedolla johtamisen työkalu, joka yhdistää kuntatiedon ja toimintaympäristön tiedon.

Taitoa Saaga on Suomen edistyksellisin tiedolla johtamisen työkalu kunnille ja maakunnille. Se yhdistää perinteisen kuntatiedon ja toimintaympäristön tiedon yhteen helppokäyttöiseen järjestelmään.

Taitoa Saaga tekee tiedolla johtamisen helpoksi

Taitoa Saagassa sekä organisaation sisäinen että toimintaympäristöön liittyvä tieto on aina reaaliaikaista, luotettavaa ja helposti saatavilla.

Saagan etuna on lisäksi se, että tieto on esitetty helposti ymmärrettävässä visuaalisessa muodossa. Näin päätöksenteon ja analyysien tueksi on tarjolla tuoretta, luotettavaa tietoa välittömästi.

”Taitoa Saagan avulla perusteltujen päätösten tekeminen on entistä helpompaa. Data auttaa ymmärtämään lähtötilanteen ja tekemään arvovalintoja”, sanoo Taitoan ohjelmajohtaja Sari Kujala.

Taitoa Saagan edut:

  • Yhdistää kuntatiedon ja toimintaympäristön tiedon
  • Järjestelmä on helppokäyttöinen
  • Data on ymmärrettävästi visualisoitu
  • Data on aina reaaliaikaista ja luotettavaa
  • Data on heti saatavilla raporttien ja analyysien tueksi
  • Järjestelmän raportit voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan
  • Uudet ominaisuudet tulevat heti kaikkien käyttöön
  • Kuukausimaksullinen palvelu, ei raskaita investointeja

Tulevaisuuden kunta ei pärjää ilman toimintaympäristön tietoa

Toimintaympäristön tiedot voivat olla esimerkiksi yrityksiin tai väestöön liittyviä. Taitoa Saagaan on kehitetty kaupunki-indikaattoreita, jotka tarjoavat aina ajantasaista ja visualisoitua tietoa kunnan elinvoimasta, ympäristöstä, turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Esimerkiksi elinvoimaan liittyvät työttömyys, väestö ja lapsiperheiden määrä ja niiden sosioekonomisesta tilanne.

”Tulevaisuuden kunnat tarvitsevat päätöksentekoon tietoa myös kuntalaisistaan ja muusta toimintaympäristöstä. Elinvoimainen kunta ei tule pärjäämään vain omien järjestelmiensä tuottamalla tiedolla”, sanoo Taitoan ohjelmajohtaja Sari Kujala.

Luotettava, ketterä ja reaaliaikainen tiedolla johtamisen ratkaisu

Taitoa Saaga on monipuolinen ja helppokäyttöinen tiedolla johtamisen työkalu, joka kattaa laajasti perusraportoinnin, ennakoinnin sekä analytiikan tarpeet. Data kerätään kuntien omista järjestelmistä sekä toimintaympäristöstä kunnan aina tarpeiden mukaan.

Raportit ovat saatavilla välittömästi ja käytettävissä myös mobiilissa. Taitoa Saagassa voi lisäksi luoda joustavasti uusia raportteja ja analyyseja asiakkaan tarpeiden mukaan.

”Edelläkävijäkunnat huomioivat jo nyt toimintaympäristöön liittyvän datan. Sen avulla pystytään arvioimaan, ovatko kunnassa tehdyt päätökset ja toimenpiteet oikeansuuntaisia”, huomauttaa Taitoan lisäarvopalvelujen johtaja Christian Sjöstrand.

Taitoa Saagaa kehitetään jatkuvasti

Saaga on Taitoan itse kehittämä palvelu tiedolla johtamiseen. Taitoa Saagaa kehitetään koko ajan paremmaksi yhdessä asiakkaiden kanssa.

Koska Saagan omistaa Taitoa, se tarkoittaa, etteivät kehitystyön tulokset valu yksityisen yrityksen taskuihin, vaan niistä hyötyvät kaikki. Taitoa Saagan uudet ominaisuudet ovatkin heti kaikkien asiakkaiden käytössä.

Tiedolla johtamisen työkalu käyttöön kuukausimaksulla

Taitoa Saaga ei vaadi raskaita investointeja, vaan se on kuukausimaksullinen palvelu, jonka käyttöönotto vie vain noin kahdeksan viikkoa.

”Jos Saaga ei täytä asiakkaan vaatimuksia, ei sen kanssa ole jumissa suurten investointien takia. Meidän tavoitteemme on levittää asiakkaillemme mahdollisimman toimiva tiedolla johtamisen ratkaisu, ja saamme siitä varmasti yhdessä aikaan paremman kuin kukaan yksinään”, toteaa Kujala.

Taitoa Saagan mahdollistaa integraatioalusta Taitoa Tietosilta. Lue lisää!

Kuntien ja kuntayhtymien taloustietojen raportointi uudistuu vuonna 2020. Lue lisää Valtiovarainministeriön Kuntatieto-ohjelmasta. 


Kiinnostuitko?

Christian Sjöstrand

Lisäarvopalvelujen johtaja

Sähköposti: christian.sjostrand@taitoa.fi
Puhelin: 020 610 9001

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.