Haastattelut

‹ Takaisin

Palvelupaketit maakunnille: Asiantuntija-apua talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen järjestämiseen

Taitoa on tunnistanut päävaiheet talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen käynnistämisessä ja rakentanut niiden ympärille kattavat palvelupaketit muutoksen edistämiseksi. Paketit vastaavat suoraan maakuntien tarpeisiin ja niitä voi hyödyntää missä tahansa maakuntauudistuksen valmisteluvaiheessa.

Talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen käynnistäminen maakunnassa edellyttää kokonaiskuvaa olemassa olevista resursseista, kuten henkilöstöstä ja sen osaamisesta, volyymeista sekä järjestelmistä, jotka muodostavat maakunnallisen talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen. Taitoan ohjelmajohtaja Sari Kujalan mukaan kokonaiskuva on monissa maakunnissa vielä hukassa.

– Monet keskittyvät rakenteiden ja hallinnon luomiseen eivätkä palvelutuotannon käynnistämiseen, vaikka konkretia on jo kovin lähellä. Myös valtionhallinnon puolelta työn ohjeistus on tullut myöhässä. Nyt keskustelu maakunnan palvelutuottajista täytyy saada valmiiksi, jotta maakunnassa voidaan edetä palvelutuotannon käynnistämiseen, toteaa Kujala.

Palveluja jokaiseen maakuntauudistuksen vaiheeseen

Aikataulu on tiukka, mutta siinä on mahdollista kiriä. Taitoa on rakentanut neljä maakuntien tarpeisiin vastaavaa palvelupakettia, jotka kattavat muutoksen päävaiheet. Paketit sisältävät konkreettisen tavoitetilan ja arvion työn vaatimista henkilötyöpäivistä – paketteja voidaan myös räätälöidä maakunnan tarpeiden mukaan.

– Missä tahansa vaiheessa maakunta onkin nyt menossa, meillä on testatut työkalut ja vahvaa osaamista auttaa maakuntaa eteenpäin prosessissa, sanoo Kujala.

Tarvetta tilannekuvalle tai siirtymävaiheen ratkaisuille?

Paketeista löytyy ratkaisu esimerkiksi Varsinais-Suomen Liitto tilasi Taitoalta aiemmin keväällä. Lopputuloksena Varsinais-Suomi saa asiantuntijoiden näkemyksen siitä, mitkä ovat parhaat edellytykset maakunnan tukipalveluratkaisun valmistelun jatkamiseksi.

Palvelupaketit kattavat esimerkiksi myös siirtymävaiheen ratkaisut ja palvelutuotannon. Siinä maakunnalle on tarjolla konsultaatioapua väliaikaishallinnon rakentamiseksi sekä palkanmaksun turvaamiseksi.

– Asiantuntemuksemme on kaikkien maakuntauudistusta valmistelevien ulottuvilla, eikä palvelupakettiemme hyödyntäminen sido maakuntaa mihinkään.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä
Sari Kujala, ohjelmajohtaja
p. 020 610 9095, sari.kujala@taitoa.fi

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.