Taitoan sähköpostijärjestelmään tehdään maanantaina 15.4. muutoksia.

Tästä johtuen sähköpostiliikenne katkeaa n. klo 15.30 – tiistai klo 6 väliseksi ajaksi. Katkoaikana lähettäjälle tulee virheilmoitus toimittamattomasta sähköpostista. Lähettäjän on lähetettävä posti uudelleen tiistaina.

 

Tiedotteet

Maksutapakasvatus ehkäisee perinnän tarvetta

23.02.2016

Taitoa Kuntaperintä Oy & Haaga-Helia yhteistyöhön

Kuntien omistama perintätoimisto Taitoa Kuntaperintä Oy ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu käynnistävät yhteisen koulutusprojektin jonka tavoitteena on valtakunnallisesti ehkäistä nuorten aikuisten velkaantumista ja maksuvaikeuksia.

– Mietimme jo liiketoimintamme käynnistysvaiheessa miten voisimme toimia perintätoimialasta poikkeavalla tavalla, tavoitteenamme auttaa kuntia paitsi perinteisessä saatavien perinnässä niin myös kuntalaisten maksuvaikeuksien ennalta ehkäisemisessä. Tässä halusimme ottaa kohderyhmäksi erityisesti nuoret, täysi-ikäisyyden kynnyksellä olevat kuntalaiset jotka ovat juuri astumassa vastuullisen rahankäytön maailmaan, kertoo Taitoa Kuntaperintä Oy:n liiketoimintajohtaja Tero Karinti.

– Kuntaperintä sopii hyvin yhteistyökumppaniksemme koska sen eettiset arvot ovat hyvin ihmisläheiset ja meillä on ollut hyvät kokemukset jo nyt yhteistyöstä yrityksen kanssa. Toivomme yhteisen projektimme kohottavan nuorten tietoisuutta hyvästä taloudenpidosta. Taloudellisen lukutaidon edistäminen nuorten parissa on yhteiskunnallisesti merkittävä tehtävä ja olemme partnerina mielellämme mukana kaikissa yleisen hyvinvoinnin edistämishankkeissa, kertoo liiketoimintaosaamisen yliopettaja Aarni Moisala Haaga-Heliasta.

Keväällä 2016 toteutettavan projektin tavoitteena on parantaa erityisesti 15-18-vuotiaiden nuorten tietoisuutta vastuullisesta rahankäytöstä ja maksamatta jättämisen seuraamuksista, niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikajänteellä tarkasteltuna. Suunnitteilla on niin kohderyhmälle suunnattuja koululuentoja kuin verkkoympäristössä toteutettuja oppimistyökaluja ja infomateriaalia. Projektia toteuttaa yhdessä Taitoa Kuntaperinnän johdon kanssa Haaga-Helian Porvoon yksiköstä projektiin valittu opiskelijatyöryhmä.

– Haluamme yhdessä Haaga-Helian nuorten opiskelijoiden kanssa luoda kohderyhmää puhuttelevaa sisältöä ja informaation jakelutapoja. Kun tietoisuus maksukäyttäytymisen vaikutuksista leviää, on lopputuloksena toivottavasti paremmin raha-asiansa hoitavia tulevaisuuden täysi-ikäisiä kuntalaisia ja sitä kautta vähemmän perintään eteneviä kuntien laskusaatavia, Karinti kertoo.

Lisätietoja:

Tero Karinti
Liiketoimintajohtaja
020 610 9097
tero.karinti@taitoa.fi
Taitoa Kuntaperintä Oy

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.