Haastattelut

‹ Takaisin

Maakuntauudistus: Taitoalla on resurssit valmiina maakuntia varten jo nyt

Taitoa tuottaa tälläkin hetkellä talous- ja henkilöstöhallinnon peruspalveluja seitsemän maakunnan alueella. Vuonna 2016 Taitoa maksoi 400 000 sote-palkkaa, ja huolehtii lisäksi usean maakunnallisen pelastustoimen taloudenpidosta. Taitoalla on kaikki valmiudet huolehtia maakuntien talous- ja henkilöstöhallinnosta.

Vuoden 2019 alussa syntyvien maakuntien talous- ja henkilöstöhallinnon tukipalveluja ohjataan vahvasti nykyisten kuntien palvelukeskusten tuottamaksi. Maakunnista syntyy isoja konserneja, ja Taitoan palvelupisteiden osaaminen on välittömästi valjastettavissa niiden tarpeisiin.

– Meillä on konsernilaskennan edellyttämä vahva ammattitaito, ja eri organisaatioiden työehtosopimusten kirjo on meille arkipäivää. Olemme tottuneet palvelemaan laajaa asiakaskuntaa heidän yksilöllisten tarpeidensa mukaan. Esimerkiksi viime vuonna laadimme tilinpäätöksiä sekä konsernitilinpäätöksiä 127 asiakkaalle, kertoo toimitusjohtaja Sami Puukari.

Puukarin mukaan Taitoa on tulevassa valmistelussa ja maakuntien palvelutuottajan valinnassa poikkeuksellisen vahva vaihtoehto.

– Vuosien mittaan olemme kartuttaneet laajan osaamisen muutoshankkeista ja vieneet onnistuneesti läpi yli sata asiakkuuden käynnistyksen vaatimaa projektia, joista osa vastaa maakunnan kokoluokkaa. Esimerkiksi tulevan Kymenlaakson maakunnan alueella hoidamme jo nyt taloudenpidosta reilut 90 prosenttia ja palkanlaskennasta kaksi kolmasosaa, mitä tulevaan maakuntaan kuuluu.

Nopeasti toimivat maakuntavalmistelijat hyötyvät, kun lähdetään yhdessä varaamaan valmisteluresursseja esimerkiksi järjestelmätoimittajilta. Edessä on kilpajuoksu siihen, että uusien maakuntien palkat saadaan maksuun, rahaliikenne toimii ja laskut liikkuvat asianmukaisesti heti vuoden 2019 alusta.

– Edessä ovat todella nopealla aikataululla toteutettavat toimintojen ja henkilöstön siirrot, laskentalogiikan luominen ja raportoinnin sujuvuuden varmistaminen. Valmistelutyö on syytä aloittaa välittömästi ja tätä teemmekin jo usean maakunnan kanssa, kertoo Puukari.

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.