Haastattelut

‹ Takaisin

Maakuntauudistus: Mitä kuuluu MAKU TAHE -valmistelulle?

Järjestimme yhteistyökumppaniemme kanssa Finlandia-talolla 30.8. seminaarin maakuntien tukipalveluiden teemalla. Mukana oli noin 80 henkeä ja edustajia 16 maakunnasta. Tilaisuudessa VN:n muutosjohtaja Pauli Harju ja KEHA-keskuksen johtaja Mikko Salmenoja kertoivat uutta tietoa MAKU TAHE -valmisteluista.

Tässä muutamia poimintoja:

Harju aloitti toteamalla, että maakunnat eivät tule olemaan kuntia alistava, vaan rinnakkainen toimija. Hän palautti mieleen rakenteiden uudistumisen tavoitteita. Tehokkuutta haetaan yhteistyön kautta ja in house -mallin nähdään tukevan keskittämistä. Maakuntauudistus nopeuttaa kehitystä, johon ollaan kuitenkin menossa.

Salmenoja tiivisti uuden rakenteen lauseeseen TAHE-yhtiö tuottaa palveluita omana tuotantona sekä hyödyntää olemassa olevia rakenteita (nykyiset in house -yhtiöt) tarkoituksenmukaisella ja maakuntien haluamalla tavalla.

Aikataulusta Salmenoja kertoo, että maakuntien odotetaan kertovan maakunnan suunnitelmat etenemismallista (palvelutuottaja ja järjestelmäkokonaisuus) TAHE-valmisteluin osalta 30.11.2017 mennessä. Positiivista on, että aikaa ei ole jääty tuhlaamaan ja että maakunnissa valmistelu jatkuu.

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.