Taitoan sähköpostijärjestelmään tehdään maanantaina 15.4. muutoksia.

Tästä johtuen sähköpostiliikenne katkeaa n. klo 15.30 – tiistai klo 6 väliseksi ajaksi. Katkoaikana lähettäjälle tulee virheilmoitus toimittamattomasta sähköpostista. Lähettäjän on lähetettävä posti uudelleen tiistaina.

 

Tiedotteet

Lisää ponnistusvoimaa Taitoan riveihin

18.06.2018

Taitoa sai riveihinsä paljon lisää ponnistusvoimaa Ville Larinnon aloitettua toukokuun alussa palveluasiantuntijana Taitoa Kuntaperinnässä. Yli 10 vuoden ajan päätoimisesti urheilleelle Villelle mäkihypyn lopettaminen on ollut suuri muutos. ”Urheilu on ollut elämässäni ihan kaikki, ja lopettaminen oli kova päätös. Samalla se tuotti myös jonkinlaisen helpotuksen,” Ville kertoo keväisestä päätöksestään.

Elämän siirtymävaiheissa on tärkeätä asettaa itselle uusia tavoitteita, jotka tukevat merkitykselliseksi koettavaa hyvää elämää. Villellä se on tarkoittanut ensinnäkin jäämistä Suomen parhaaseen mäkihyppykaupunkiin, Lahteen, ja pidemmällä tähtäimellä tavoitetta pyrkiä Helsingin yliopistoon opiskelemaan oikeustiedettä. Uusi työ Taitoassa tukee Villen suunnitelmia: ”Kuntaperinnässä olen jo saanut perehtyä velvoiteoikeuden teorioihin ja päässyt soveltamaan tietoa käytännön työhön. Aihealue kiinnostaa minua tosi paljon.”

Urheilun määrätietoisesta ja kurinalaisesta maailmasta Ville tuo työelämään mukanaan arvokkaita periaatteita. ”Kun johonkin hommaan ryhdytään, se tehdään kunnolla. Ensin otetaan asioista selvää ja pyritään oppimaan lisää. Kun kaadutaan, noustaan ylös, ja yritetään uudestaan,” sanoo tuo sinnikäs nuori mies. ”Asia, jota myös tuon mukanani Taitoaan, on kavereiden tsemppaaminen ja kannustaminen. Ei kai missään lajissa ole helppoa nähdä virheiden sijaan onnistumisia ja vahvuuksia. Itävaltalainen päävalmentajamme onnistui kuitenkin tuomaan tekemiseemme paljon myönteisyyttä. Joukkueena onnistuimme pitämään mielialan iloisena, vaikka media ei suomalaisesta mäkihypystä positiivista löytänytkään.”

Päätoimisen urheilun lopettaminen on muutos, joka vaikuttaa syvälle yksilön identiteettiin; ajatuksiin siitä, kuka olen, mihin kuulun, mistä tulen ja mihin olen menossa. On selvää, että urheilu tulee olemaan aina osa Villen elämää – jos ei muuten, niin arvokkaana työstä palautumisen keinona. Työ Taitoassa tarjoaa jo paljon uusia sisältöjä Villen elämään, mutta yhtä asiaa Taitoan on vaikea Villelle tarjota siitäkin huolimatta, että Taitoa on tekemässä Suomen historian suurinta yhteiskunnallista muutosta yhdessä kumppaneidensa kanssa. Ville toteaakin haastattelumme lopuksi: ”Saada edustaa Suomea, kantaa rinnassaan siniristilippua ja kuulla korkeimmalla korokkeella Maamme-laulu. Niitä hetkiä jään kaipaamaan.”

Lue lisää tarinoita Taitoalaisista täältä

 

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.