Blogi

‹ Takaisin

Kuulumisia ja tunnelmia Taitoan yhtiökokouksesta

Sari Kujala

Ohjelmajohtaja

6.6.2016

Taitoan yhtiökokous pidettiin Kuntatalolla 12.5.2016. Yhtiökokouksessa kuultiin Taitoan strategiasta ja kuluneesta toimintavuodesta ja tulevista haasteista. Ennen kokouksen alkua käydyissä keskusteluissa kokousedustajia puhutti tuleva maakuntahallinto ja sote-uudistus. Keskusteluissa nousi esiin harmi valmistelun hitaudesta ja monia askarrutti mitä kaavailtu yhtiöittämispakko tulee konkreettisesti merkitsemään. Keskusteluissa myös tunnistettiin, että muutokset tulevat vaikuttamaan merkittävästi Taitoan kaltaisiin, kuntien yhteisiin palveluihin.

pic6

Taitoan yhtiökokouksen osallistujia.

pic6

Taitoan kehitysjohtaja Sari Kujala oli yksi yhtiökokouksen osallistujista.

Hallituksen puheenjohtajan puheenvuoro

Kimmo Mikander, Taitoan hallituksen puheenjohtaja, aloitti puheenvuoronsa painottamalla kuinka paljon viime yhtiökokouksen jälkeen on tapahtunut. Itsehallintoalueiden perustaminen on aiheuttanut Taitoassa samanlaista valmistelutyötä kuin kunnissa ja synnyttänyt laajaa keskustelua. Taitoa on ollut mukana vaikuttamassa tulevaan muutokseen niin paljon kuin mahdollista.

Yhtiön strategia uusittiin ja muuttuneeseen tilanteeseen on valmistauduttu koko syksyn ja kuluneen vuoden alun ajan. Taitoan strateginen valinta on voimakas kasvu. Mikander painotti, että se on sekä omistajien että yhtiön etu.

pic5

Hallituksen puheenjohtaja Kimmo Mikanderin puheenvuoro.

Nykytilanne ei ole yksinkertainen: auki ovat maakuntien asema ja kuinka ne järjestävät talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut. Mikander kertoi, että Taitoa haluaa olla mukana esittämässä vaihtoehtoja ja tuottamassa maakuntien palveluja. Tästä syystä Taitoan on syytä varautua myös erilaisiin yhtiörakenteisiin ja yhteistyömalleihin maakuntaorganisaatioiden palveluja varten.

pic4

Vt. toimitusjohtaja Olli Ainasvuori esitteli Taitoan strategian.

pic1

Olli Ainasvuori, Christian Sjöstrand ja Lapinjärven Johanna Sjöberg.

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.