Taitoan sähköpostijärjestelmään tehdään maanantaina 15.4. muutoksia.

Tästä johtuen sähköpostiliikenne katkeaa n. klo 15.30 – tiistai klo 6 väliseksi ajaksi. Katkoaikana lähettäjälle tulee virheilmoitus toimittamattomasta sähköpostista. Lähettäjän on lähetettävä posti uudelleen tiistaina.

 

Tiedotteet

Kouvolan kaupungin Päivi Karhu: ”Ilman Ainoa työkykyjohtaminen olisi haasteellista”

13.09.2016

Kouvolan kaupunki on mukana Aino Health Manager -pilottiprojektissa, jossa testataan uutta terveysjohtamisen palvelua. Se on tuonut työkykyjohtamiseen kaivattuja työkaluja ja samalla tehostanut prosesseja.

Kouvolassa on ollut viime vuosina korkeat työkyvyttömyyden kokonaiskustannukset. Työkykyjohtaminen ja työhyvinvoinnin edistäminen onkin otettu yhdeksi kaupungin strategisista painopisteistä, ja kaupunki on tehnyt lukuisia kehittämistoimenpiteitä. Kaupunki on esimerkiksi päivittänyt työkyvyn toimintamallin, kouluttanut esimiehiä terveysjohtamisesta, tehostanut työterveysyhteistyötä ja järjestänyt sisäisesti lisää resursseja työkykyasioiden hoitamiseen.

– Meillä oli selvä tarve terveysjohtamisen palvelulle. Aino onkin tarjonnut meille erinomaisen välineen toteuttaa kaupungin omaa työkyvyn toimintamallia. Tarkoituksenamme on tukea henkilöstön hyvinvointia ja työkykyä koko työuran ajan, kertoo Kouvolan henkilöstöjohtaja Päivi Karhu.

Aino Health Manager auttaa kaupunkia seuraamaan henkilöstön hyvinvointia. Nyt työkykyyn liittyviin ongelmiin on ollut mahdollista reagoida entistä aikaisemmassa vaiheessa. Järjestelmä on auttanut seuraamaan myös koko työkykyprosessin toimivuutta ja oikea-aikaista tilanteisiin reagoimista.

– Esimiestyö on helpottunut, kun hälytykset ja muistutukset hoituvat automaattisesti järjestelmän kautta. Olemme puhuneet monesti siitä, että montakohan työhyvinvointikeskustelua olisi jäänyt käymättä ilman Ainoa.

Kouvolassa Aino on käytössä myös työterveyshuollossa, ja järjestelmän on koettu auttavan myös heidän työtään merkittävästi.

–  Järjestelmä on saanut positiivista palautetta erityisesti johdon ja esimiesten työvälineenä. Meillä on suuri organisaatio ja henkilöstöä noin 6 000. Esille nousee aina myös kehittämistarpeita, joista olemme viestittäneet eteenpäin.

Pilottiprojekti kestää vuoden 2016 loppuun, ja muut kunnat odottavat tuloksia kiinnostuneina.

– Pitkäjänteinen työmme on alkanut tuottanut tulosta, sillä sairauspoissaolot vähenivät vuoden 2015 aikana edellisvuodesta 1,9 kalenteripäivällä henkilötyövuotta kohden. Vähennys on jatkunut myös kuluvan vuoden aikana. Jo nyt on selvää, että näin suuressa organisaatiossa työkykyjohtaminen ilman järjestelmän tukea on haasteellista, sanoo Karhu.

– Taitoa haluaa mahdollistaa monenlaisen arvokkaan tiedon tuottamisen ja sen hyödyntämisen asiakkailleen. Pilottiprojekti on hyvä esimerkki tästä, ja nyt kerätyt kokemukset tulevat hyödyttämään myös muita asiakaskuntiamme, sanoo Taitoan kehitysjohtaja Sari Kujala.

taitoa_aino_kouvola

Aino Health Managerin Kouvolalle tuottaa Kunnan Taitoa Oy yhteistyössä Aino Health Managementin kanssa. Terveysjohtamisen palvelun avulla kunnissa voidaan systemaattisesti seurata työkykyä varhaisen tuen mallin mukaisesti.

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.