Turun kaupunki

Turun kaupunki

Jukka Laiho
Talousjohtaja

Turun kaupunki siirsi talouspalvelukeskuksensa Taitoaan.

Turun kannalta keskeisintä oli rakentaa kansallista ERP- toiminnanohjausratkaisua, joka yhdistää yhteisen kehittämisen ja resurssit”, talousjohtaja Jukka Laiho painottaa.

Laihon mukaan tavoitteena ovat myös tehokkaammat ja taloudellisemmat tukipalvelut kaupungin päätöksenteon tueksi. Kuntien perustamat Kunnan Taitoa Oy ja Kuntien Tiera Oy ovat välineitä kuntien yhteistyön tiivistämiselle. Kunnat voivat saavuttaa merkittäviä hyötyjä yhdistämällä kehittämispanostuksensa ja yhdenmukaistamalla prosessejaan ja niitä tukevia tietojärjestelmiä.

Asiakkuutta on takana jo vuodesta 2014. Laiho on tyytyväinen Taitoan toimintaan.

Talousprosessit ja palkanlaskenta ovat toimineet kuten ennenkin eikä muutosta ole juuri edes huomattu. Lisäksi Mikkeli integroitiin samaan ERP-järjestelmään, joten nyt meillä on ensimmäinen oikea monikuntamalli käytössä.

Taitoan asiakkuutta miettivien Laiho toivoo muistavan, että kunnat vastaavat samojen palveluiden tuottamisesta kuntalaisille. Miksi kunnilla pitäisi olla erilaisia toimintamalleja? Taitoan tehtävä on tarjota parhaat ratkaisut taloushallinnon palveluiden tuottamiseen sekä kuntien palveluiden ohjaukseen.

Kaikki caset

Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.