Uratarinat

Timo Ollikainen,
aluejohtaja, Itä-Suomi

Kotiseutu on Taitoan Itä-Suomen aluejohtajana toimivalle ja Mikkelissä asuvalle Timolle aina merkinnyt paljon. Siksi paluumuutto Helsingistä kotiseudulle Mikkeliin oli aikanaan helppo tehdä.

Hän opiskeli taloushallinnon tradenomiksi ja kasvoi monipuoliseksi taloushallinnon asiantuntijaksi ensin paikallisen teurastamon konttorissa ja sitten yksityisen tilitoimiston palveluksessa suorittaen samalla mm. KLT-tutkinnon.

”Taidan olla luonnoltani kirjanpitäjä, mutta myyntityö on ollut urani vahva sivujuoni ehkäpä siksi, että sukumme harjoitti Etelä-Savossa liiketoimintaa yli 60 vuoden ajan ja sitä kautta olen saanut verenperintönä hieman myyjän geenejä. Erilaisten taloushallinnon tutkintojen lisäksi minulla on myös myynnin ammattitutkinto,” kertoo Timo ajasta ennen Taitoaan tuloa. ”Kaikessa työssäni haluan toimia niin, että henkilöstön voima hyödynnetään asiakasta kuullen ja asiakkaan hyväksi. Myyn asiakkaalle luottamusta ja haluan yhdessä ympärillä olevien ihmisten kanssa toteuttaa sitä, mitä asiakkaalle olemme luvanneet.”

Taitoassa on tehty paljon työtä julkissektorin talous- ja henkilöstöhallinnon työtapojen uudistamiseksi tehokkaammiksi ja edullisemmiksi. ”Minulle on henkilökohtaisesti niin työssä kuin muussakin elämässä tärkeää perusturvallisuus. Myös jatkuvuudella on suuri motivoiva vaikutus. Niitä uskon myös suomalaisia hyvinvointipalveluja tuottavien asiakkaidemme arvostavan,” pohtii Timo työtään, jossa näköalapaikalta tällä hetkellä tarkastelee alueuudistusta, Suomen historian suurinta muutosta.

Vastattuaan aiemmin kahden toimiston taloushallinnon palvelutuotannosta Timolle on syntynyt vahva kokonaiskäsitys Taitoan toimialasta. ”Kun Taitoan organisaatiouudistuksessa tarjottiin uusia haasteita, jännitti tosi paljon siirtyä aluejohtajan rooliin. Vaan eipä ollut elämäni ensimmäinen kerta, kun löysin itseni tilanteesta, joka saa vatsan sekaisin puoleksi vuodeksi. Nuorempana noihin tilanteisiin ajoivat työn ulkoiset palkkiot, mutta nykyään halu näyttää itselleni on voimakkaammin eteenpäin ajava tekijä. Haluan kokonaisena ihmisenä toimia itselleni tärkeiden asioiden hyväksi. Nyt on sellainen olo, että olen oikeassa paikassa,” sanoo Timo.

Lopuksi hän kertoo nykyisen työnsä suurimmista onnistumisen hetkistä: ”Hienoimpia hetkiä ovat sellaiset, kun yhdessä onnistumme auttamaan asiakasta erilaisissa ongelmatilanteissa. Saada tukea toisia ihmisiä ja vaikuttaa heihin myönteisesti – toisin sanoen olla ihmisiä toisillemme ilman muodolliseen titteliin tai asemaan tuijottamista.”


Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.