Uratarinat

Laura Juranko,
rekrytoija, Lean-muutosagentti

Laura Jurangolla jäi 1990-luvun lopulla lukio kesken. Tulevaisuus, joka lukion penkiltä oli hahmoton, avautui lähihoitajaopinnoissa, jossa Laura suoritti suuntautumisvaihtoehdon lapset ja nuoret. Lähihoitajana Laura toimi Kotkan kaupungin vanhustenhuollossa eri työpisteissä ja palkattiin Rekryn varahenkilöksi vuonna 2008.

Varahenkilöt olivat Taitoan palkkalistoilla ja sijaitsivat vakituisen henkilöstön eripituisissa poissaoloissa. Laura muistelee varahenkilöstön vuosia ja silloista esimiestään lämmöllä. ”Kun esimies aina halusi ymmärtää hoitajien vaihtuvia tilanteita ja joustaa erilaisissa ratkaisuissa, halusi itsekin olla joustava. Asiakkaalle me kaikki töitä tehtiin.”

Varahenkilöstön vuokrauksen palvelun loppuessa vuonna 2015 Laura oli hoitovapaalla. ”Kun sähköpostiin tuli ensimmäinen viesti toimistolle avautuvasta rekrytoijan tehtävästä, laitoin sen saman tien roskiin. Eihän minulla ollut oikeata koulutustakaan! Esimies ja nykyinen kollega kuitenkin kannustivat minua hakemaan, ja leuka loksahti auki saadessani rekrytoijan paikan.” Laura muistelee töiden aloittamista toimistolla: ”Oli aikamoinen muutos hypätä päivätyöhön ja olla koko ajan samassa paikassa. Kokemus siitä, etten osaa yhtään mitään, oli vahva. Opin upeiden kollegoiden tukemana asioita nopeasti. Jopa työsopimusten valmisteluun liittyvien asioiden opettelu oli jälkeenpäin ajatellen aika kivutonta. Tapa, jolla minua perehdytettiin, oli samanaikaisesti asiantunteva, napakka ja lämpimän ystävällinen. Minua ohjattiin tekemään ongelmanratkaisua ja ajattelemaan itse.”

Asiakkaan työyksiköiden tuntemus ja taito eläytyä niin kutsuttujen ulkopuolisten sijaisten osaan, kun hyppy uuteen paikkaan seuraa toistaan, ovat auttaneet Lauraa rekrytoijan työssä paljon. Laura vertaa asiantuntijan työtä hoitajan työhön: ”Hoitajan työssä asiakkaalta saa hyvin välittömän palautteen. Asiantuntijan työssä oman työn merkityksellisyyden näkeminen on vaikeampaa. Olen tosi tyytyväinen voidessani auttaa päivähoidon esimiehiä omien yksiköidensä resurssoinnissa. Kun valmistelen lisäksi palkatun sijaisen työsopimuksen, vapautuu esimiehen aikaa yksikön johtamiseen.”

Laura on yksi Taitoan koulutetuista lean-muutosagenteista. ”Hain koulutuksesta uusia työkaluja ja osaamista työn kehittämiseen. Koulutus on avannut silmiä näkemään, miten paljon prosesseissamme on parannettavaa. Itse pääsin kehittämään Taitoan perehdyttämistä. Kerätyn datan avulla on ensin tunnistettu parantamiskohteet, joihin seuraavaksi pureudutaan,” Laura kertoo omasta lean-matkastaan. ”Uskon jatkuvaan parantamiseen ja itsensä kehittämiseen. Rekrytoijan työssä saan ohjata ja kouluttaa esimiehiä, mikä on tosi mielekäs työn osa-alue. Tuota tuntemusta haluan itsessäni kuunnella, kun työn ja palveluiden muuttuessa tulee vastaan seuraava hetki kouluttautumiselle.”


Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.