Uratarinat

Anniina Eronen,
tradenomi, palkka-asiantuntija

Anniina on valmistunut henkilöstöhallinnon tradenomiksi Mikkelin ammattikorkeakoulusta. Hän aloitti Taitoassa äitiysloman sijaisuudessa, joka muuttui vuoden 2015 alussa vakituiseksi työpaikaksi Taitoan saatua uuden asiakkuuden. Anniina on siitä lähtien toiminut palkka-asiantuntijana Mikkelin toimistolla.

”Palkka-asiantuntijana lasken eri työehtosopimusten ja paikallisten sopimusten mukaisia palkkoja eri asiakkaille. Tehtäviini kuuluu myös tilastojen ja raporttien laatimista, ilmoitusliikennettä sidosryhmille ja viranomaisille sekä työaikakorvausten laskentaa. Työssäni käytän kolmea eri palkanlaskentajärjestelmää,” kertoo Anniina työstänsä. ”Nykyisessä työssäni on paljon uutta opittavaa. Saan mm. perehtyä eri työehtosopimuksiin ja lakimuutoksiin. Työssäni on hyvin vähän rutiinia ja jokainen päivä on erilainen. Nautin työn eteeni tuomista haasteista.”

Anniina toimii toimistollaan yhteyshenkilönä niin asiakkaiden suuntaan kuin Taitoan sisälläkin. ”Taitoassa luotetaan työntekijään. Olen saanut koulutusta eri osa-alueilla ja pystynyt näin laajentamaan toimenkuvaani uusien haasteiden parissa. Kokonaiskuva palkanlaskennasta on selkiytynyt samalla, kun sopimukset ja palkkajärjestelmät ovat tulleet tutuiksi. Työtovereilta saan aina apua tarpeen vaatiessa. Tulevaisuudessa työkierto organisaation sisällä kiinnostaa minua, koska haluan laajentaa omaa ammattitaitoani ja osaamistani.”

Työn vastapainoksi Taitoassa arvostetaan työntekijöiden muuta elämää. Anniina kehuu työnantajaansa: ”Työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen onnistuu Taitoassa erinomaisesti. Pystyn itse suunnittelemaan työntekoani palkanlaskennan aikataulujen puitteissa. Mikäli työtilanne sallii, voin joustavasti pitää vaikkapa saldovapaita.”


Tilaa uutiskirje

Lähettämällä lomakkeen tilaat kuukausittain sähköpostitse lähetettävän uutiskirjeemme, ja hyväksyt samalla tietosuojaselosteemme.
Käythän lähetyksen jälkeen hyväksymässä sähköpostissasi lähettämämme varmistusviestin, niin lisäämme osoitteesi postituslistalle.