EtusivuAjankohtaistaAjankohtaista 2011Kouvolan talouskeskus siirtyy Kunnan Taitoaan

Kouvolan talouskeskus siirtyy Kunnan Taitoaan

Kouvolan kaupunginvaltuusto päätti keskittää kaupungin talous- ja henkilöstöhallinnon palvelutuotannon Kunnan Taitoaan, joka tuottaa ja kehittää talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita kunnille, kuntayhtymille ja niiden konserniyhtiöille. Päätöksen mukaan talouspalvelukeskuksen henkilöstö ja palvelut siirtyvät Kunnan Taitoaan tuotantosuunnitelman hyväksymisen jälkeen.

”Kouvolan päätös merkitsee Taitoalle erittäin paljon, sillä Kouvola on perustajaosakkaamme ja toiseksi suurin omistajamme. Kouvolan mukaan tulolla on suuri merkitys valtakunnalliselle kehitystyölle. Toiminnan keskittämisen hyötyjä saavutamme vain sillä, että mukaan tulee merkittäviä toimijoita”, Kunnan Taitoan toimitusjohtaja Anne Lindqvist sanoo.

Kouvolan muodostama uusi toimipiste kuuluu Taitoan Kaakkois-Suomen aluekeskukseen. Kouvolan kaupungin talous- ja strategiajohtaja Jyrki Harjula pitää hyvänä toimipisteen pysymistä Kouvolassa.

”Valtakunnallisen toimijan kautta pääsemme tehokkaammin mukaan prosessien kehittämiseen. Myöskin uusien tietojärjestelmien hankintavaiheessa kustannusten jakajina on useampi toimija. Kustannustehokkuuden lisäksi Taitoa mahdollistaa meille uusien järjestelmien ja ohjelmien hallitun käyttöönoton.”

Kuntasektori eläköityy voimakkaasti seuraavien vuosien aikana. Harjula uskoo, että vetovoimaiseen työyhteisöön on helpompi rekrytoida uusia osaajia.

Kouvolan talouspalvelukeskuksen siirto Taitoaan tehdään liikkeenluovutuksena. Valtuuston päätöksen jälkeen käynnistyy tuotantosuunnitelman laadinta, jossa määritellään liikkeenluovutukseen liittyvät asiat. Henkilöstö siirtyy Taitoaan vanhoina työntekijöinä.

Kunnan Taitoa syntyi Sitran kuntien palvelukeskushankkeesta syksyllä 2010. Yhtiön omistavat kunnat ja kuntayhtymät. Omistajien väestöpeitto on jo 21 prosenttia, joka on yli 1,2 miljoonaa asukasta Suomen asukasluvusta. Taitoalla on tuotantoa jo Kaakkois-Suomessa Kotkassa ja Pohjois-Suomessa Sodankylässä, Inarissa ja Utsjoella. Taitoan tavoitteena on perustaa viisi aluekeskusta Suomeen, joissa toimii useampi toimipiste.

Lisätietoja:
Jyrki Harjula, talous- ja strategiajohtaja, 020 6153 811
jyrki.harjula@kouvola.fi, Kouvolan kaupunki

Anne Lindqvist, toimitusjohtaja, 050 491 0252
anne.lindqvist@taitoa.fi, Kunnan Taitoa Oy